Jeg elsker boller i karry, for mig er denne ret lig med min barndom og den sætter gang i en masse følelser. Min Oldemor lavede den altid med æbler, så for mig hører æbler (det søde element) til i en Boller i Karry ret.
Her får I min fremgangsmåde og "opskrift" på Boller i Karry.
BOLLER I KARRY
Kødbollerne500g hakket Kalv & Flæsk
½-1 fint hakket løg (efter behag)
1-2 æg
½ dl mælk
ca 1dl mel, til det er samlet og ikke er for klistret
Salt og pebber efter behag (ca. 1tsk af hver)
- Sammel kød blandingen og sæt en gryde med vand over til kogning af bollerne.
- Når vandet koger tager man en spiseske og stikker skeen ned i det varme vand, før man tager en klump af kødblandingen, det varme vand gør at det er MEGET nemmere at forme bollerne i sin hule hånd og kødet slipper nemmere skeen når de puttes i vandet.
- Bollerne er færdige når de flyder til tops og har ligget lidt, lav evt. lige en stik prøve og tag en bolle op og skær den over.
- Efterhånden som de bliver færdige, så lig dem i en skål og overdæk dem, så de ikke bliver tørre.
- Gem vandet som bollerne er kogt i til sovsen.
Sovsen
1 stort fint hakket løg
1 æble
Karry efter behag (Jeg bruger ret meget 2-3 spsk)
3dl mælk
Mel til jævning
50g smør
- Fint hak løget og skær æblerne i tern
- Svits løg og æblestykker i en gryde, med smørret og karry
- Tilsæt vandet og 2½dl mælk, lad det koge op, mens du rører med et piskeris
- Lav mel jævningen med den sidste ½ dl mælk og noget mel, til den er tyk men stadig flydende.
- Når sovsen koger, hæld da jævning i til sovsen har den ønskede tykkelse.
- Smag til med salt og lidt pebber
- Når sovsen er færdig, ligges kødbollerne i sovsen og varmes op, lad den små simre lidt før der serveres.
Finito og velbekomme
Mette
Ingen kommentarer:
Send en kommentar