søndag den 21. februar 2016

MAURI tema inspiration til børne aktiviteter!

Jeg arbejder en hel del med børn for tiden og vil gerne inspirerer og give dem en åben og kreativ tilgang til livet.

Derfor arrangerer jeg sammen med mine kollegaer tema lege og aktiviteter, som jeg gerne vil dele en af, med jer. Jeg har fundet den aldeles underholdende, for både børn og voksne og ikke mindst meget givende på den personlige udviklings del.
Jeg er af den mening at børn har brug for fantasi, indlevelse, åbenhed for nye ting og mod. Mod på alt det verden har at byde på og for at børn er bedst modtagelig for nyt, så skal det selvfølgelig leges ind.

Håber dette kan inspirere både forældre og de mange mennesker der arbejder med børn til hverdag, til at være med på Mauri bølgen.

Man er velkommen til at printe siderne ud ;)

Så har man lyst og mod på at lave noget sjovt og anderledes med børnene, så kan dette tema anbefales. Man kommer vidt omkring de pædagogiske pejlemærker, som krop og bevægelse, kulturelle udtryksformer, sociale relationer og ikke mindst børnenes personlige udvikling.

Ved dette tema udfordre man barnet til at kunne aflæse kropssprog og selv fortælle med deres egen krop om de føler glæde, surhed osv. Man kan snakke med dem om det at være høflig og de mange forskellige måder man kan hilse på (Maurierne hilser ved at nusse næse).

Derudover er der meget krop og bevægelse da Maurierne har en meget populær krigs dans, som hedder HAKA. Her kan man tage nogle af ordene og trinene og lære børnene. Det lærer børnen at være bevidst om at udtrykke sig voldsomt, vildt og farligt. Komme ud med en indebrændt energi og fjolle, grine når de ser deres venner skære ansigter og række tunge.
Maurierne har også nogle mere stille danse hvor de bruger ponponner, så her kan man fint få hvert barn til at lave deres egen danse ponponner (2 stk) og lære dem nogle trin af en af disse danse.

Alt har en betydning for Maurierne, så der følger en fortælling med til hvert trin, hver form og hvert ord de har. Man kan derfor udforme sit tema i mange retninger. Der er mulighed for at lave sine egne symbolske smykker og lave ansigtsmaling på børnen.
Dette her er bare et forslag, jeg opfordre til at man læser lidt op på temaet og vælger lidt ud af det man finder interessant, før man  starter op med børnene.

Rigtig god fornøjelse
Med venlig hilsen
Mette BundgaardIngen kommentarer:

Send en kommentar