torsdag den 8. september 2011

Så var der Barda 2011...

 og vi var selvfølgelig med. Nøj hvor er det en fed oplevelse for børnene, både piger og drenge.

Min store dreng var helt oppe og køre flere uger inden og spurgte mange morgener om det var i dag vi skulle til Barda. I dagene efter vi havde været der, så spurgte han om vi ikke skulle af sted igen. Fjollede dreng, han er kun 5 år og kan ikke helt forstå at der går et helt år før vi igen skal til Bardatræf.

Nå men dagen kom og en af de ting han glædede sig mest til var at se spil mester Martin LIVE. Sidste år så han Tili bekæmpe skygge krigeren, men det havde vist været lidt for farligt og han ville så gerne have været inde og slås mod nogle af de fæle orker og mod andre børn, men turde ikke rigtig. Det var der godt nok ikke nogle problemer med i år og det var svært at få ham med videre rundt, for at se hvad der ellers var på pladsen.

Barda er spækket med underholdning og aktiviteter for børnene. Man kunne komme på en opgave (ligesom i serien Barda) hvor man skulle gå rundt på pladsen og løse forskellige opgaver, så skulle man tilsidst ned til spilmester Martin og have et brændemærke på sit fortællernes tavle, for at have løst de forskellige opgaver. Der var historier, skuespil, ridderturneringer, store og små kampe, madboder og mange andre boder der solgte alle mulige forskellige middelalder lingende ting.
Alle de der er udklædte syntes jeg var rigtig gode og venlige overfor børnene, på trods af at en del af ungerne ikke har fået lært almen pli hjemmefra og nogle gange bare gik spontant til angreb på de stakkels udklædte mennesker (Man spørger ALTID først). Man skal også lige sørge for at lære børnene at de ikke må slå efter hovedet, skridtet og ikke med et hårdt våben.
Min dreng fik købt sig nye våben og fik kæmpet hele dagen, så han var godt træt, da vi om eftermiddagen kørte hjem af igen. En skøn dag i Barda verdenen, der kun på det varmeste kan anbefales at man besøger. Her finder i Barda og her er mine billeder lagt på bardas hjemmeside :-)
4 kommentarer:

 1. Sikke et univers - kan godt forstå børnene´s iver !

  SvarSlet
 2. Kære Mette
  Sikke nogen skønne billeder fra Jeres dag i Barda´s univers. Vi skal afsted på søndag og ungerne glæder sig helt vildt. Nok også med en smule frygt for hvad skal der ske :)
  Jeg snupper lige din ide med guld-hæklet kantbånd på ærmerne, hvis det er ok(?)
  Jeg skal i gang med at sy kapper til de store og tænker at det ku´ gi´ en fed effekt.
  Lækker blog jeg fandt her. Knus

  SvarSlet
 3. Mon i var der om søndagen...?
  Der var jeg der nemlig med hele børneflokken,
  og sikke en varm dag vi havde ;)

  SvarSlet
 4. ja, det var vi da og øv vi ikke så hinanden :-(
  Vi var der Hele dagen, fra de åbnede til de var lige ved at lukke. Ja, det var godt nok varmt den dag :-)
  Lang tid siden man har hørt fra dig, hvad har du fiflet rundt med?

  SvarSlet