lørdag den 15. oktober 2011

Klatkager!


Når nostalgi er i højsæde for mit vedkommende.
Da jeg var lille og vi fik risengrød, så blev der altid lavet rigeligt af grød, så der var en god portion tilbage og man kunne lave klatkager dagen efter.
Vi fik risengrød i går og som min bedste altid gør, så laver jeg også ekstra, til at kunne lave de lækre klatter af.
Opskrift har vi aldrig haft, for det kommer meget an på hvor stor en portion grød man har tilbage og hvor meget, man så skal blande i dejen. Man må prøve sig frem og det kan være jeg en dag skriver et forhold ned og ligger det ind her.
Jeg havde en forholdsvis stor portion tilbage og brugte til den 3æg, sukker, mel, vanillesukker, lidt fedtstof, lidt bagepulver (kan sagtens undlades, da æggene også hæver lidt op).
De spises som pandekager, med sukker, syltetøj, kanelsukker osv..

Rigtig god fornøjelse
Mette

4 kommentarer:

 1. Klatkager er det bedste :D
  Jeg fryser tit rester ned.. for så det lige til at tag op og lave klatkager af.. Hvis man får lyst til det i weekenden ;) Da vi ofte får risengrød i løbet af ugen fordi det hele skal gå lidt hurtig.

  SvarSlet
 2. Mmm... ja klatkager var også på menuen hjemme hos os da jeg var barn.
  Har heller ingen opskrift, tænker at en del af charmen er at de bliver lavet på slump og ikke med faste mål og en opskrift :)

  Kh
  Mette

  SvarSlet
 3. uhhh klatkagerne har jeg helt glemt, men med en rest risengrød i køleskabet, må det være det vi laver til søndagseftermiddagshyggen....
  Hilsen Albassen

  SvarSlet
 4. mums elsker bare klatkager, lavede vildt mange sidste år, og endte med at fryse en masse ned, de røg dog ud ved flytningen. Man kan godt få for mange af dem, men mums de er gode og totalt nostalgi :)
  KH Micha

  SvarSlet