søndag den 11. september 2016

Minecraft kage!Min store dreng ville have en minecraft kage til hans fødselsdag, så det skulle han selvfølgelig have.
Jeg søgte efter inspiration på nettet og fandt dette store hovede af en Creaper og tænkte det ville være sjovt at tilføje, de figurer han havde ønsket sig, som en del af kagen.

Opskrift

1 bradepande kage
7 forskellige farver fondant/gumpaste (en god håndfuld af hver farve) sort, hvid og 5 forskellige nuancer grøn, fra lysegrøn til mørkegrøn.
1 portion icing/smørcrem
1 portion mousse el. crem, med den smag man nu ønsker sig.

Fremgangsmåde

  1. Lav 7 farver fondant/gumpaste og skær dem ud i firkanter, jeg har brugt ca 2x2cm her, men skulle jeg lave den igen, ville jeg gøre firkanterne lidt større, da det tog sindsyg lang tid at skære ud. Vil også foreslå man finder en firkantet metal form/udstikker, så de bliver ens. det fede ved det er, at disse firkanter, kan laves lang tid før de skal bruges, hvilket jeg også vil anbefale man gør. (HUSK lige at mål ca hvor stor kagen bliver og ud fra det regn ud hvor store firkanterne skal være).
  2. Bag en stor bradepande kage, det kan være chokolade, vanilje eller noget helt andet.
  3. Del kagen, så det passer med to lige store firkanter og så to halve stykker, der når man putter dem sammen giver en tredje firkant. Man skal ende med at have 3 lag kage og to lag crem. Tjek at kagen er nogenlunde lige/jævn, ved at ligge dem oven på hinanden og skære lidt af kagen hist og pist. Min blev ret ujævn fordi jeg glemte at tjekke før jeg satte kagen sammen.
  4. Lav chrem til to lag
  5. Læg alle lagene sammen og smør kagen med smørcremen, så den bliver fin glat og klar til firkanterne.
  6. Tilsidst laves pudslespillet, jeg gjorde det på slum og startede inde på midten (havde ikke målt kagen først og regnet firkant str ud) hvilket resulterede i store gab ind til smørcremen, som jeg meget kreativt, fyldte ud med rød blod glasur.
Det var et stort hit til fødselsdagen, så kan anbefales!

God fornøjelse

Kærlig hilsen
Mette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar