torsdag den 13. oktober 2011

Min første gele dessert!


 Jeg fik en fin bog for leden dag med posten, en gave fra min moster og hendes familie.
Ihhh så skønne opskrifter og specielt en af dem var meget spændende, nemlig gele opskriften. Har aldrig prøvet at lave gele før, men på vores ferie var der næste hver aften gele på buffeten.


I dag kom prøven så og jeg må sige at det var ret så underholdende, det er vildt nemt at lave og man har en fest når man spiser det fordi konsistensen er så sjov og på grænsen til lidt ulækker. Smagen bestemmer man selv og så er det ikke vildt svært at lave den i flere farver (vil prøve at lave en stor regnbuefarvet gele kage på et tidspunkt).

Kan varmt anbefale at kaste sig ud i sådanne et projekt og gerne med fine forme. Jeg brugte feks. en fin form jeg havde fået af min dejlige bedstemor, den blev så fin.

Opskrift på gele dessert

4dl saft (presset frugt el. juice) hvis flere lag farvet gele, så deles det op feks. 2dl rød saft og 2dl gul saft. Man kan også bruge frugt farve.
50g sukker
3spsk vand
2spsk citron saft
10 -14 blade husblas (syntes 14 blade er for meget)
 Vegetabilsk olie (evt. til pensling af formen/formene

1) Hæld alt væsken (på nær citronen) og de 50g sukker i en gryde. Varm forsigtigt under omrøring, til sukkeret er opløst.
2) Læg husblas i en skål vand i ca. 2-3min og knug overskydende vand af.
3) Lig husblasten i en skål med citronsaften og put det i microen i meget kort tid. 8-12sec. Til husblasten er opløst. Har man ikke en microovn kan man bruge en gryde.
4) De to væsker blandes sammen.

5) Pensel formene og hæld geleen i, geleen stilles på køl i ca 3 timer eller til geleen er hård.

Hvis man skal have flere farver, deles portionen op og man laver hele proceduren så mange gange, som det antal af farver man skal have.
Ved nedkølingen køler man en farve af gangen, før man hælder den næste i formen.
Laver man alle farverne på en gang, kan geleen godt være stivnet før næste ophældning og man skal derfor forsigtigt opvarme geleen igen.

God fornøjelse2 kommentarer:

  1. Ihh hvor er de fine, håber de smager!! god lørdag!
    Hilsen Albassen

    SvarSlet