torsdag den 8. september 2016

Blommer i massevis!Har lavet frisk bagte boller her til morgen, som skulle smøres med den marmelade jeg lavede i går af alle de lækre blommer vi fik med hjem fra moster Gitte, jeg lavede også blomme chutney og fik lavet en super lækker blommetærte.

Mine to lækre unger fik 20kr for at samle alle de rådne blommer op fra jorden af, så Jens ikke moser græsplænen til når der skal slås græs!Jeg elsker sommer og hvad den kan byde på af skønne frugter, her får I opskriften på blomme marmeladen, som jeg nok ikke kommer til at lave på andre måder end denne fremover.Opskrift på Blomme marmelade!

INGREDIENSER

2 kg blommer, udstenede
1´½ kg rørsukker
1 bradepande hvor blommerne passer i ca. 1½ lag.

Vejledning: 
Det er bedst at lave Blomme- og mirabellesyltetøj i ovnen. Da der er meget vand i frugterne, og næsten ingen pektin, hvilket betyder, at vandet skal dampes væk, for at syltetøjet kan hænge sammen.
  • Bland sukker og blommer skåret i både og fordel i bradepanden.
  • Bag ved 150 grader, gerne varmluft til blommerne er lavet om til en tyk syltetøj, Rør i det en gang imellem. Hvis man syntes det er for tyndt kan man putte lidt marmeladepulver i.
  • Når det er færdig kommes det på henkogte glas for at sikre lang holdbarhed, her kan man også bruge lidt Atamon.
Det tager en evighed , selv i en flad gryde, det er langt nemmere og lækrere at koge i ovnen, hvor sukkeret får lov at karamellisere lidt, og frugten får lov at forblive i store lækre sukkergennemtrængte stykker, i stedet for at koge ud til totalt mos, hvad det uvægerligt gør i en gryde, hvor man rører hele tiden. Og der er en stor overflade, som sikrer hurtig fordampning.
Samtidig risikerer man ikke at syltetøjet brænder på, hvad der ellers er en overhængende fare, når man laver blommesyltetøj.
Blommer bliver meget sure, når de bliver varmet op, uanset hvor modne og søde de er, så der skal meget sukker til.
Man kan krydre med kanel, vanille, rom, stjerneanis, rosmarin og en mængde andre ting, men man kan også lade være. Opskriften er fra Camilla Plum, Tusinde tak for fiffet i ovnene Camilla.

Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Mette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar