torsdag den 2. december 2010

Choko og chees cake!

Jeg har lovet at give opskriften på den chokoladekage og jordbær chees cake jeg lavede til barnedåben, så her har i dem så ;-)
De er fundet i den bog der hedder Børnenes køkken, rigtig god bog med masser af old school opskrifter og fremgangsmåder. Meget retro hvis man spørger mig.
Har dog lige tilføjet lidt ekstra kiksebund til cheese caken og puttet chokolade stykker i chokoladekagen.

Jordbær chees cake

100g smør (gerne usaltet)
200g hvedekiks (fx digestive)
6 blade husblast
1 vaniljestang
200g flødeost naturel 70+ (37%)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
2dl cremefraiche
½ økologisk citron (skal og saft)
100g bær (jordbær, blåbær eller brombær)
2 æggehvider (pasteuriserede)
50g flormelis
100g bær eller mere til pynt

1) Put bagepapir i bunden af en springform. Smælt smøret. Smulder kiksene og bland det med smøret. Kom kikseblandingen i bunden af springformen, og tryk den til et jævnt lag.
2) Læg husblasten i blød i kolt vand i 5min.
3) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med spidsen af en lille kniv.
4) Rør vaniljekornene sammen med flødeosten, æggeblommer, cremefraishe og fint revet citronskal.
5) Blend bær til mos. Lad det blive i blenderen.
6) Tag husblasten op af vandet, lad lidt vand hænge ved. Kom det i en lille skål og tilsæt 2spsk citronsaft. Sæt skålen over en gryde med kogende vand eller i microbølgeovnen (600w i 30-45sek) til det er smæltet. Hæld den lunkne blanding i en tynd stråle ned til bærrene i blenderen og blend i 1 min.
7) Rør bærmosen i ostemassen
8) Pisk æggehviderne stive og vend flourmelis i. Bland skummet i ostemassen med en dejskraber. Hæld det hele i springformen og stil den derefter til køling i et par timer, til den er stivnet.
9) Løs kagen i kanten af springformen med en kniv. Åben springformen og tag forsigtigt kagen op. Tag bagepapiret af og læg den forsigtigt på et fladt fad. Pynt med friske bær. 


Chokoladekage

100g chokolade
125g smør
5æg
250g sukker
100g hvedemel
50g kakao
1tsk bagepulver
50g groft hakket chokolade

1) bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål.
2) Skær smør i små stykker og kom dem ned i skålen med chokoladen. Sæt skålen over en gryde med kogende vand. Tag gryden fra varmen og lad chokoladeblandingen smelte og derefter køle lidt af.
3) Tænd ovnen på 175o
4) Bland mel, kakao og bagepulver i en skål.
5) Pisk æg og sukker stift, ca. 10min. med en håndmixer eller røremaskine
6) Hæld langsomt den smæltede chokoladeblanding i æggeblandingen mens du fortsat pisker.
7) Sigt melblandingen igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
8) Smør en randform eller springform med blødt smør. Hæld dejen i formen og stil den til bagning midt i ovnen.
9) Bag kagen 30-45 min. stik en træpind eller en strikkepind i midten af kagen, hvis der er rå dej på, skal kagen have lidt mere.
10) Lad kagen afkøle på en bagerist. vend den ud på et fad og drys m. flourmelis igennem en si over chokoladekagen.


1 kommentar:

  1. Skøn blog du har:-)
    Kig endelig også forbi min og deltag i give-awayen;-)

    God jul!
    Kh Lone

    SvarSlet